Банкеръ Daily

Общество и политика

Удължават мандата на Временната анкетна комисия за проучване на скандала при придобиване на българско гражданство

Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа, разбира се, ако се събере необходимия кворум. В дневния ред има четири точки.

Депутатите ще обсъдят проект на решение за удължаване срока на действие на Временната анкетна комисия за проучване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани. Вносител е Йордан Цонев (на 23 януари).

В дневния ред е и точката за разглеждане на проект на решение за удължаване срока на действие на Временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсване на излъчването на програма "Хоризонт" на Българското национално радио, както и на твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от Българското национално радио. Документът бе внесен от Тома Биков, Лъчезар Иванов, Александър Симов и Иван Ченчев на 23 януари.

Първо гласуване ще има на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите. Негови вносители са Корнелия Нинова и група народни представители (на 11 септември 2019 г.); Искрен Веселинов и група народни представители (на 10 октомври 2019 г.).

Народните представители ще направят първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки. Вносители са Георги Михайлов и група народни представители (на 12 септември 2019 г.).

Facebook logo
Бъдете с нас и във