Банкеръ Daily

Общество и политика

Удължават извънредната епидемична обстановка с 15 дни

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството предлага да се удължи извънредната епидемична обстановка. Тя ще продължи до 30 юни. Продължаването на извънредната ситуация бе поискано от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев след разгарянето на огнищата на коронавирус в Родопите и Сливен.Късно във вторник вечер бе открито и ново огнище на заразата в шуменския квартал "Изгрев".

"За да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти, с 15 дни предлагаме да се удължи извънредната епидемична обстановка. Тя ще продължи до 30 юни. Ако се налага ще удължим пак. Нищо положително не се е случило, нищо различно то месец или два няма. Няма и нищо, което да стресне хората, дори отваряме кината и театрите. Заболелите се увеличават. Увеличават се и излекуваните", заяви Борисов.

Повишението на заболелите с коронавирус се дължи на клъстърите – Доспат, Сърница, Ясенец.

"По най-бързия начин ги овладяваме, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх. Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент”, каза още премиерът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във