Банкеръ Daily

Общество и политика

Учредяват партията на Христо Иванов в събота

Учредителната конференция на партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" ще се проведе в събота в София. Очаква се по време на събитието Иванов да бъде избран за председател. 

"Вярваме, че изправяйки се срещу престъпността и корупцията в управлението, можем да предложим на младите хора в България бъдеще, а на нашите родители – достойно настояще. Желаем да възпитаме децата си в родолюбие, да им завещаем горда и достойна България. Искаме да бъдем солидарна общност от граждани, независимо дали живеем в страната или извън нейните предели. За нас това е истински патриотизъм", се казва в проекто-устава на партията, публикуван на страницата на движението.

Там е записано, че всеки бъдещ член ще има право да изразява особено мнение при формиране на общите партийни позиции, стига да не противодейства на осъществяването им. За членове ще бъдат приемани всички желаещи, с изключение на сътрудниците или служителите на бившата Държавна сигурност, както и онези, пред които има законови пречки да членуват в партия.

Сред основните цели, към които ще се стреми движението, са създаване на работещи регулатори, охраняващи правилата за свободна конкуренция, които да разрушат монополните и картелните структури и спирането на бюджетните кражби, свързани с нагласени обществени поръчки, укрити данъци в особено големи размери и контрабандна търговия от фирми и частни лица, избегнали закона чрез корупцията в държавните институции.

В икономически план приоритет е справянето с бедността чрез ускорен икономически растеж, който да гарантира повишаването на доходите, включително пенсиите, като следва възгледа, че най-добрият начин за това е увеличаване на конкурентоспособността на българския бизнес, стимулиране на иновациите и предприемачеството и връзката им с образованието и науката.

Други важни цели са въвеждане на образование със стандарти, отговарящи на изискванията на съвременния свят и изграждане на малка, прозрачна администрация. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във