Банкеръ Daily

Красимир Вълчев:

Учителите ще останат най-важни за развитието ни като държава и общество

"Задължително условие за просперитет и успех на всяко общество е да цени и почита учителите си."

Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод Международния ден на учителя. Той благодари на всички учители за всекидневната им работа, всеотдайността и отговорността в обучението и грижите към децата.

"Резултатите от Вашата многодневна и ежечасова работа в голямата си част са неосезаеми и се проявяват след време, което ги прави трудни за оценяване днес. Когато ние - учениците Ви, пораснем, станем знаещи и можещи хора или успеем, можем да забравим и да не оценим колко много дължим на учителите си. Това прави работа Ви да изглежда неблагодарна", каза Вълчев. 

"Понякога обаче има трудни моменти, като тази година, в които се вижда пряко и веднага трудът на учителя. През 2020 година Вие показахте завидна реактивност и професионализъм. Показахте, че българското общество може да разчита на Вас. Благодарение на Вас системата преминава успешно през пандемията от коронавирус. Оставате опора и пример както за своите ученици, така и за обществото. Сигурен съм, че родителите и цялото ни общество изпитват чувство на признателност и благодарност към работата Ви", казва още просветният министър.

Той отново припомня, че живеем във време, когато сме изправени на прага на още по-динамични промени и едно по-непредвидимо бъдеще. "В него обаче едно е сигурно - учителите ще останат незаменими и най-важни за развитието ни като държава и общество", убеден е Вълчев. 

"Пожелавам Ви да имате силата и търпението да устоявате на предизвикателствата, за да продължавате отговорната си мисия, да се борите за знанието и за бъдещето на нашите деца, както поколения Ваши предшественици са правели преди Вас", отправи се към учителската гилдия той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във