Банкеръ Daily

Валери Симеонов:

Учебни занимания няма да има - 7 и 12 клас се връщат в училище само за матурите

Децата от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за два изпита (по български и математика), при това в рамките на два различни дни. Това решихме в разговор с министър-председателя Бойко Борисов и образователния министър Красимир Вълчев, съобщи пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Партията му е против масовото завръщане на децата в училище. Изпълнителният комитет на формацията взе решение в понеделник. Валери Симеонов определи възстановяването на училищните занимания като „убийство“.

„Връщането на 7 и 12 клас в училище би съсипало всички усилия и жертви, които обществото ни направи досега. Това би разпалило нови огнища. В класните стаи може да се осигури дистанция и децата да са с маски. Но какво става в междучасието, в коридорите, в тоалетните? Където деца, които не са се виждали повече от месец и половина – се срещнат? Това са силни емоции, разкрепостени отношения и неизбежни контакти“, коментира Валери Симеонов.

По думите му едно дете-носител на заразата неволно ще я прехвърли  в семействата на всички други деца. „Това неизбежно ще порази възрастните хора със слаба имунна система - бабите и дядовците. Какъв друг термин можем да използваме  за тези поражения, ако не „убийство“, посочи Симеонов. Припомняме, че в понеделник пред БНТ той определи така решението за връщане на всички седмокласници и 12-класници.

Лидерът на НФСБ уточни, че са се обединили около решението връщането на децата в училище да стане в рамките на два различни дни за матурите, като родителите ще доведат и поемат децата веднага след изпитите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във