Банкеръ Daily

Общество и политика

У нас са регистрирани още 17 случая на заразени с коронавирус

Новите случаи на заразени с коронавирус у нас са 17. Общият брой на установените заразени е 293. В София новите случаи са 13, във Варна е един. В Пловдив е един, който е част от персонала в местната болница. В Сливен има още един нов случай - съпруга на първия регистриран заразен в града. В Пазарджик също има един заболял. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Днес от "Пирогов" е изписан един пациент. Във ВМА има четирима изписани, те все още не са с отрицателни проби, но са с добри клинични характеристики и остават на домашно лечение, обяви ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Интубираните, в тежко състояние, са 9. 5 - в "Пирогов", един -  в Окръжна болница и трима - в Благоевград. Най-младият пациент е 3-годишен, а най-възрастният е на 81 години. 13 лекари са заразени. Общо 99 души лежат в болница, като 53 са в софийските болници. Няма деца, приети за болнично лечение.

"В момента имаме около 7000 теста и сме в процес на получаване на около 10-15 хиляди. Двама полицейски служители също са заразени с коронавирус. Навсякъде, където има интензивно събиране на хора, се извършва дезинфекция. Тези полицаи не са се заразили при проверка, установени са контактните лица. Те са вкъщи с леки симптоми", каза още Мутафчийски.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във