Банкеръ Daily

Общество и политика

У нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината на "Пфайзер"

У нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер“/“Бионтех". Дозите те ще бъдат разпределени до всички точки на страната.

През месец май очакваме всяка седмица същото количество РНК ваксини, а през юни се очаква количеството да се увеличи до 410 000 дози ваксини на седмица.

Здравните власти съобщиха, че за периода април – юни у нас се очакват над 5,5 милиона от одобрените дози ваксини в ЕС.

По време на празничните дни у нас бяха разкрити "зелени коридори" за имунизация. Според данните в Единния информационен портал през празничните дни – 30 април, 1, 2 и 3 май, са се ваксинирали общо 30 334 души.

В днешния почивен ден продължават работа откритите центрове за ваксинация. Имунизации на 4 май ще се правят в пунктовете в 22 областни центъра в страната.

В 9 часа отвориха врати всички временни имунизационни пунктове в големите столични болници. До 13 часа ще се приемат желаещи за ваксиниране във Военномедицинска академия, а до 17 часа -  в „Пирогов“ и в Александровска болница.  Пунктът в болница „Света Анна“ ще работи от 17 до 18 часа.

Подробна информация за медицинските центрове в страната, с обособените зелени коридори, може да се намери на страницата на Единния информационен портал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във