Банкеръ Daily

Общество и политика

У нас действат много руски разузнавачи, смята Плевнелиев

Шпионската афера е автентична. Приветствам действията на българските институции и дори ги считам за леко закъснели, защото много отдавна стана ясна силата и размерът на руската хибридна атака в България. За това са изписани не един или два доклада на ДАНС”. Това заяви президентът ‎2012‎ – 2017 г. Росен Плевнелиев. 

„Ние не изгонихме руски агенти, когато много други държави го направиха. Както винаги, плащаме високата цена на собственото си нежелание да покажем кои сме ние, кое е нашето семейство, как отстояваме своята геополитическа посока. България трябва да покаже характер. У нас има много руски разузнавачи и мрежи на влияние", каза Плевнелиев в интервю за Нова телевизия. 

Според него блгарската православна църква отдавна се е превърнала във филиал на руската и ни кара да се срамуваме. Но президентът вярва, че тези неща, рано или късно, ще станат обект на българските институции с цел защита на националния интерес. Той свърза и настоящия президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация.

„Дотам сме я докарали, че президентът, в реч за 6 септември, излиза и казва, че отдавна нямаме идеал и сме загубили нашата посока и цел. Нима това е така?”, запита Плевнелиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във