Банкеръ Daily

Общество и политика

Творци подкрепят Йорданка Фандъкова за кмет на София

S 250 a5897ab4 5e30 49dc 81a6 7ab36bf9c594
S 250 5d08007c f76c 44ab 9ec3 2816d722df07
S 250 ebc2c1a3 ed6d 4548 8843 3a15c0d01936

„Стартира изграждането на център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ на мястото на старата топлоцентрала в парка зад НДК. Вече е избран изпълнител за строителството. Планираме и две нови концертни зали.“ Това каза Йорданка Фандъковда, кандидат за кмет на София, издигната от коалиция ГЕРБ/СДС/, на среща с български актьори, певци, писатели и интелектуалци.

На срещата присъстваха писателят Димитър Бочев, композитора Стефан Димитров, Лъчезар Георгиев, Недко Солаков, Венелин Шурелов, Весела Ножарова, Виктор Божинов, Георги Мамалев, Силвия Кацарова, Искра Радева, Влади Въргала, Филип Аврамов, Стефан Вълодобрев, Ирина Флорин, Мими Николова, Братя Аргирови, Яна Маринова, Рут Колева, Захари Карабашлиев, Яна Генова, Найо Тицин, Еми Барух, Тони Николов, Евгени Будинов, Бина Харалампиева, Ириней Константинов, маестро Людмил Ангелов, Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Герасим Георгиев – Геро, проф.Георги Арнаудов, д-р Георги Текев и др.

Йорданка Фандъкова посочи, че нашата задача е да продължим и ускорим развитието на нашия град, като продължим специалното внимание към сектора на културата и културните индустрии. По думите на Фандъкова нашия град е активен и жив град, а вие сте талантливите хора на София, вие сте хората, които пазите духа на този град и създавате перспектива, хората, които носите вдъхновение.

"Благодаря ви за подкрепата за културата, вие сте истински меценат, не само управленец", каза Найо Тицин.

При формирането на новото пространство при централна гара се планира изграждането на нова концертна зала, предвижда и още една по-малка. "В работата ни за тях планираме провеждането на архитектурен международен конкурс по примера на тези за „Топлоцентрала“ и за пространството около църквата „Св.Неделя“, посочи също Фандъкова в отговор на въпрос от Найо Тицин. Планира се и бившето трамвайно депо на бул.“Мария Луиза“ да бъде превърнато в пространство за култура. Предстои да започне ремонт на сградата на „Театър София“, каза Фандъкова.

"Развитието на културата е приоритет в работата на общината",  каза общинският съветник Малина Едрева. Тя посочи, че със създадените инструменти подкрепяме творците и организациите в сферата на културата.

Столична община сформира работна група, която работи по включването на бизнеса в културния сектор. Работи се и по закона за меценатството.

На срещата присъстваха и общинските съветници Симеон Колев - Симо, проф. Иво Петров, арх.Ивайло Петков. По-рано през деня Фандъкова беше подкрепена и от изявени спортисти.

Кандидатката за нов кметски мандат получи подкрепа и от президента на Европейската народна партия Жозеф Дол.  „Само Фандъкова може да гарантира стабилно и устойчиво развитие на София“, посочва той .

Йорданка Фандъкова заслужава да получи доверието ви във втория тур на общинските избори на 3 ноември. Тя го заслужава, защото благодарение на нея и екипа й София днес е един от най-динамичните и модерно развиващи се европейски градове. Резултатите от работата на Йорданка Фандъкова са от полза за всички вас. Под нейното ръководство и благодарение на активността си,  тя успя да реализира амбициозни европейски проекти за подобряване на транспорта, обновяването на градската среда, чистия въздух и бизнес екосистемата. София е град на младите и дава многобрoйни възможности за тяхното личностно и професионално развитие. Искам да подчертая как благодарение на Йорданка Фандъкова София се превърна във фактор в  областта на новите технологии, се казва в обръщението на Дол към гражданите на София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във