Банкеръ Daily

Общество и политика

Турски туроператори и журналисти ще се запознаят с потенциала на Стара Загора

Музеят на религиите

От 26 до 28 август, Стара Загора ще представи туристическия си потенциал пред туроператори и журналисти от района на северна Турция, градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг. Посещението е по инициатива на Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата - Стара Загора и Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

„Групата е от 16 представители на турския туристически бизнес и местни журналисти. През трите дни ще бъдат промотирани възможностите за туризъм, които дава дестинация Стара Загора. Ще бъдат посетени изключителните ни културно-исторически обекти, забележителности и природни дадености. Целта ни е гостите да усетят и атмосферата, която има нашият град“, сподели ресорният заместник-кмет Милена Желева.

Посетителската група ще разгледа и изцяло обновения Зоопарк, както и ще посети традиционния Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, уточняват от общината. В курортното селище Старозагорски бани ще бъдат посрещнати като специални гости в т.нар. „Селски двор“, където ще вземат участие в културната програма и ще се докоснат до тракийската магия.

Туристическият информационен център са подготвили за тях и специален градски тур, който да разкрие зеленото парково богатство на Стара Загора.

 

Ста̀ра Заго̀ра

е един от основните икономически центрове в страната, както и основен транспортен възел на Южна България. Градът е шестият по големина в страната и образува петата по големина градска агломерация в България.

В града се намира най-старият в Тракия български театър – Драматичен театър „Гео Милев“, античният Форум на Августа Траяна, а на 14 км от центъра на града е разположен националният балнеологичен курорт Старозагорски минерални бани. През 1925 г. е открита втората след София опера в страната - Южнобългарската опера (днес Държавна опера Стара Загора), а през 1895 г. - първият градски парк от европейски тип в България – Аязмото.

В града се намират още и Музеят на религиите и музей „Неолитни жилища“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във