Банкеръ Daily

Корнелия Нинова след срещата с "Има такъв народ":

Търсим форма на подкрепа на кабинета

"Търсим форма на подкрепа на кабинета", заяви след разговорите с "Има такъв народ" лидерът на БСП Корнелия Нинова. Срещата продължи около 45 минути.

Окончателното решение ще бъде на Националния съвет на партията. Пленумът се събира в сряда от 14 ч.

"Да намерим формата за политическа публична подкрепа". За това настояват от "БСП за България". Социалистите настояват за официален документ, „да има някакъв вид на политическо споразумение“. Това стана ясно от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Очаква се "Има такъв народ" да представят някаква форма на кабинет по приоритети, разбра се от изказването.

Утре в 14 ч. ще има национален съвет на партията, където ще се реши дали социалистите ще дадат или не подкрепа. БСП са удовлетворени от това, че има разговори и имената на министрите в проектокабинета са били съобщение преди гласуването в пленарната зала.

"Идеята бе от ИТН да не ни изненадат със състава на правителството. Разбрахме го", каза Нинова в началото на изложението си пред медиите.

На настояването на медиите да се коментират имената, Корнелия Нинова заяви: „Нали не очаквате 10 минути, след като сме го чули, да го коментираме? И един по един за всички да ме питате, един и същ отговор ще получите“.

Лидерът на БСП коментира съмненията за „дългата ръка“ на ДПС.

„В начина на представяне в структурата не виждаме никакви дълги ръце. Правомощие е първата партия да направи предложение. Не ме питайте едно и също по 20 пъти“, отговори тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във