Банкеръ Daily

Общество и политика

Търся си билет за щата Алабама

Живеем в сбъркана държава. Ама тотално сбъркана държава. И това го виждат вече не само обикновените хорица от улицата, които не вярват и дума на поръчковите телевизии. Но и част от политиците, които нито са гладни, нито жадни, нито бити от гамени и батки. Не го разбират само управляващите, които са на копанката и на хранилката и здраво вдигат килограмите.

Примери колкото щете: Някой гушна милионите от ремонта на банята в "Овча купел", вместо тези пари да отидат за развитие на високите технологии. Стигна се дотам, че заради безогледното и нагло крадене дори Цацаров се зае с БДЖ. Остава Цацаров да се заеме и с детските градини, където мафията на ниво местна власт е устроила истински безкраен празник на корупцията.

Според Радан Кънев нашите депутати не са депутати, а безгласни машини за гласуване. Министрите не са министри, а обикновени слуги. И за да бъде картината още по-пълна, ще продължим: "Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмент на властта да е при него и после той да се оплаква, че хората протестират." И ако цитираме заглавието на книгата на бившия депутат Антон Тодоров -  "Шайката: Бойко, Цецо и останалите", именно тази шайка прати любимия на премиера частен охранителен бизнес в градове, села и паланки да гони бандитите вместо полицията.

Това са факти от живота, не от речи на лявата Корнелия Нинова. Ако бе тя, според послушковата журналистика, щеше да мирише на комунизъм.

Впрочем народът вече излиза на площадите. Крещят надзирателите в затворите и служителите на съдебната охрана. Уплашена, властта, която инак не обръща никакво внимание на конституцията и на законите в страната, започна да раздава пари с ПМС-та. Въпреки че право да определя харчовете на властта - и отделните пера в бюджета, има само парламентът според конституцията на страната. Но управляващите имат твърде смътна представа за законност и правов ред. В резултат подкупиха с пари по ПМС-та полицаите и учените от БАН. Обявиха за агенти протестиращите зелени и казаха, че в детските градини редът с приемането на децата е като в Дания. Но властта е в ужас и изпрати министрите в сутрешните блокове на любимите си две телевизии, за да обясняват на народа, че у нас няма корупция, а има само врагове, които пускат сплетни за корупция. А парите за полицията и БАН ще ги вземат вероятно от свиването на други разходи или от бъдещи приходи, както твърдят финансисти.

Смешно, жалко и гадно! На този фон ти се иска да запееш с цяло гърло тъжната песен:

Искам да съм негър, негър в Алабама.

Негър, негър, негър в щата Алабама.

Само че не мога - беше бяла мама,

татко гузно каза: "Във рода ни няма..."

И да си купиш еднопосочен билет, както направиха милиони българи. Защото друг изход просто няма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във