Банкеръ Daily

Общество и политика

Търси се оставане в управлението през задната врата, смята политолог

Допускането, че може да има правителство с мандата на Патриотичния фронт реално вкарва страната в много тежка политическа криза. При разпада на политическия консенсус в Народното събрание отиваме на задкулисен сценарий, в който малка политическа партия с набързо сглобена подкрепа ще получи мандат за съставяне на правителство. Това правителство на кого ще е?, попита политологът Димитър Аврамов в ефира на БНР.

"Това би било правителство на спорна коалиция, направена набързо за президентските избори с откровено проруска партия. Конституционните процедури са ясни, но гъвкави. След като сме казали, че отиваме на избори, сега се търсят начини за оставане в управлението през задната врата. Никой от големите политически партии до онзи ден не бе казвал, че това НС не е изчерпано", обясни Аврамов.

Според него сега изведнъж започва някаква игра – може ли някой да вземе мандат, някаква малка партия, така че да се запази статуквото. Димитър Аврамов смята, че се очертава политическо каканижене и задкулисно кършене на ръце. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във