Банкеръ Daily

Общество и политика

Търговски и транспортни фирми се готвят да блокират „Кулата“

На 2-ри септември търговски и транспортни фирми от България се готвят да блокират граничния пункт „Кулата“ с настояване другият пункт - „Илинден-Ексохи“, да бъде отворен за товарни превози.

След два предупредителни протеста представителите на бизнеса, които близо два месеца търпят сериозни загуби от напълно затворения от гръцките власти пункт „Илинден- Ексохи“, потвърдиха готовността си за 10-часова блокада на „Кулата". “Минаваме към блокиране на ГКПП "Кулата-Промахон". Обявили сме дата 2-ри септември от 12.00 до 22.00 часа с настояване да бъде отворен пункта "Илинден-Ексохи", заявиха те пред БНР.

Кръстьо Веселинков - един от организаторите на протеста обясни, че имат подкрепата на: "И от Съюза за международни превози, и от Сдружението на транспортните работници. Подкрепят ни. Тези километрични опашки, които се създават на ГКПП "Кулата" са убийствени за всички. Не знам изобщо Европа как търпи това".

Радикализирането на протеста, чиито мотиви и искания са икономически и социални, е провокирано от неколкократното удължаване на срока на ограниченията, въведени от южната ни съседка. Вчера стана ясно, че Гърция оставя в сила всички забрани заради коронавируса до 10 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във