Банкеръ Daily

Общество и политика

Тунелът "Железница" се е срутил заради дъждовете, съобщи Борисов

Премиерът Бойко Борисов пристигна заедно с регионалния министър Петя Аврамова и шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски при тунела "Железница", който днес се срути и затрупа трима работници. Мъжете са живи, в момента се транспортират към ВМА. 

Инцидентът е случайност и е причинен от дъждовете, обясни премиерът.

Преди това Борисов посети болницата в Благоевград, където бяха приети първоначално пострадалите работници. Той разговаря с директора на лечебното заведение, който го увери, че мъжете са без опасност за живота.

Единият пострадал е 46-годишният Георги Филипов, той е с травма на корема, направен му е скенер, но няма обезпокоителни данни за нещо сериозно. Вторият ранен е Спас Димов. Той има 3 счупени ребра, контузии на белия дроб и пневмоторакс. Състоянието му не е животозастрашаващо и е адекватен, каза още шефа на благоевградската болница. Третият работник е със счупени крайници.

От строителната фирма увериха, че всички предпазни мерки са били взети и всичко е било укрепено.

Петя Аврамова уведоми, че ще се спре строителството само в тази част, където е станал инцидента, останалата дейност продължава, за да не се прекъсва процесът на работа.

"Ако е било лесно, комунистите да са го направили", заяви премиерът пред работниците и им пожела успех.

"Сега са стресирани дали ще продължим работата. Зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е спасил. Представете си тези 2 километра готови, има завой, който се работи и от дъждовете е пропуснало вода и скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика са паднали. Другите работници са се притекли на помощ. Затова решихме работата в другия тунел да продължи. Всеки път казвам да се пазят. Просто българите не знаят колко грандиозен строеж е това. Като лястовички са по скатовете 20-30-тонни машини, всеки момент има риск", подчерта Борисов.

Той съобщи, че прокуратурата ще извърши проверка във връзка с инцидента.

Направени са замервания. Не са констатирани нарушения при изпълнение на дейностите, каза министър Аврамова.

Борисов изтъкна, че си върши работата и няма време да коментира думите на президента Румен Радев, че прокуратурата действа като политически играч.

"Който няма работа, по цял ден се чуди къде да отиде, за да ме коментира", възмути се премиерът и допълни, че Радев няма право да говори за лобизъм и корупция, след като "най-чистият му съветник" (Пламен Узунов - бел. ред.) е уличен в търговия с влияние.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във