Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Тук сме, за да подкрепим президента, Конституцията и върховенството на закона

S 250 1b7177bd 4fd6 4b4e 8837 88e40f886572

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и голяма част от депутатите от парламентарната група на "БСП за България" отидоха пред президентството, където са се събрали вече протестиращи в защита на държавния глава срещу прокурорския произвол и в подкрепа на конституцията и правовата държава. Там са и интелектуалците от т. нар. Отровно трио - адвокатът Николай Хаджигенов, скулпторът проф. Велислав Минеков и политическият пиар Арман Бабикян.

"Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране. Управляващото мнозинство – ГЕРБ и "Обединени патриоти" я водят на няколко фронта вече от 3 години – в парламента - от парламентарната трибуна, в изпълнителната власт – г-н Борисов като премиер и Министерският съвет. Срещу Радев се води компроматна война. Управляващите от първия ден до днес не приемат, че може да има институция, която да мисли различно от тях, която да има други ценности, да се бори за други неща", заяви Нинова.

По думите й днешният акт е безпрецедентно действие за президентската институция и държавата ни изобщо. От БСП не премат тази показност и зрелищност, с които се нахлува в президентската институция. "Ако има съмнения за извършени закононарушения от страна на администрацията, то нека те се разследват. Ние уважаваме върховенството на закона, но не по този начин", подчерта лидерът на левицата.

"Затова сме тук, пред президенството, с цялата парламентарна група и  младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава", заключи тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във