Банкеръ Daily

Общество и политика

Тръгна делото за закриване на партия „Възраждане“

С разпит на свидетели започна делото за заличаване на регистрацията и закриване на партия „Възраждане“. От прокуратурата твърдят, че са открити множество нарушения при учредяването на формацията, като за учредители са вписани хора, които реално не са присъствали.

„Може ли да ви уточня, че т.нар. обвинение за "мъртви души" до момента е само едно голословно твърдение от страна на прокуратурата, неподкрепено с никакви доказателства по делото“, отхвърли обвиненията един от адвокатите на "Възраждане" Петър Петров.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че върху активисти на формацията и разпитаните свидетели е оказван психологически натиск и те са били заплашвани, а партията е обект на политическа репресия. Той не изключи и засилване на репресията.

„Тъй като това е политическа поръчка, можем да очакваме и други неща. Можем да очакваме арести, можем да очакваме и посегателства върху нас. Очакваме, защото нас ни управляват хора, които не се свенят да използват прокуратурата като политическа бухалка и като инструмент на организираната престъпност“, посочи той.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 8 февруари с разпит на още свидетели.

Успоредно с процеса се проведе и протест на привърженици на „Възраждане“ в защита на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във