Банкеръ Daily

Общество и политика

Тръгна делото за строителството в Алепу

Бургаският административен съд даде ход на делото за строителството в защитената местност Алепу. То е образувано по протест на прокуратурата, според която издаденото разрешение за строеж на курортен комплекс трябва да бъде обявено за нищожно.

Разрешението за строеж, издадено на 10-ти септември 2018 г., не е било публично обявено и публикувано на интернет страницата на община Созопол. Това е ново сериозно нарушение на процедурата, което прокуратурата е установила.

„Нито обявление, нито скрийншот от страницата на община Созопол, от което да е видно, че това е сторено. На жаргон , ако мога да се изразя -  това решение е издадено „на тъмно“, посочи прокурор Христо Колев.  

„Кой каза, че не е публикувано? Обсъжданията на становища на прокуратурата ги правим в зала“, отговори на новото обвинение адвокатът на община Созопол Юри Бошнаков.

На въпрос има ли нарушения според него от главния архитект, адвокатът отговори така: „Няма , разбира се извършени нарушения, а дори и да има такива, те не са от такова естество да доведат до обявяване на нищожност на разрешението за строеж“.

Документите за строителството в местността Алепу са изрядни, заяви отново адвокат Димитър Данаилов, който защитава правата на инвеститора „Главбулгарстрой“: „Няма строителство в България, което да е с по-изрядна документация“, посочи той.

Експертизи предстои да бъдат направени по случая. Делото беше отложено за 23-и ноември.

В местността Алепу, позната като Шофьорския плаж се предвижда изграждането на курортен комплекс, а част от него е скандално известната подпорна стена, която според инвеститорите е построена за укрепването на свлачище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във