Банкеръ Daily

Общество и политика

Трудът на учителя е най-значим за обществото, заяви Янка Такева

Трудът на учителя е най-значим в общественото пространство. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева в интервю за агенция „Фокус“.

"Синдикатът на българските учители има изключително добри политики, насочени към създаване на обществена нагласа за уважение към учителския труд. Всеки човек, минал през образованието и положил усилия да усвои знанията, получил подкрепата не само на училището и на своите родители, той е успешният млад човек. Този успешен млад човек утре дава своя принос за развитието на икономиката, социалната сигурност, за повишаване на жизненото равнище, за борба с безработицата. Така че образованието стои в основата на обществата“, коментира Такева.

Според нея има изключително много неща, които са насочени към политики за мотивиране на семействата, които не изпращат децата си на училище, да спазват конституционни права и законите в страната. Тя настоя за разработване на стратегия за възпитателната работа в училище, разширяване функцията на обществените съвети, които да се занимават с проблемните семейства, с взаимоотношението между родителите, учениците и учителите. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във