Банкеръ Daily

Общество и политика

Трудно е да каже какво е истински десният избирател в България, твърди анализатор

Много e трудно да се каже какво представлява истински десният избирател в България. Ако използваме мерилото как се гласува за определени политически партии и какви са нагласите на избирателите по определени теми и въпроси, като включим и ГЕРБ в тази сметка, става една доста по-голяма група от избиратели. Това обясни анализаторът Христо Панчугов, който е и лидер на "Синьо единство", в интервю за БНР.

"Ако извадим ГЕРБ, се говори за между 10 и 20 процента от българите като цяло. Една от трайните идентификации на десницата за съжаление продължава да бъде антикомунизма. Казвам за съжаление, защото тази тема би следвало отдавна да е затворена в българската политика. Големият въпрос, като дойдат избори, не е как да спечелим десния избирател, как да му предложим истинско представителство в парламента, а голямата тема е  с какво конкретни формации, конкретни хора успяват да разочароват десния избирател", коментира Панчугов.

Според него за пореден път се изпуска възможността да се предложи истинско дясно представителство на българските граждани. Коментарът е по повод отказът на  "Да, България" на Христо Иванов за коалиция с надпартийното обединение "Нова република" на Радан Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във