Банкеръ Weekly

Общество и политика

Трима министри на Орешарски в листата на ДПС

Трима министри от кабинета на Пламен Орешарски са на избираеми места в листите на ДПС. Петър Чобанов (на финансите), Мариана Георгиева (на спорта)и Хасан Адемов (на социалната политика). Припомняме, че Чобанов влезе в 42-ия парламент от листата на БСП, докато Георгиева и Адемов бяха номинации на ДПС.


Флейтистът Кристиян Коев, който бе едно от лицата на протестите срещу монополите през февруари 2013-а, пък влезе в пиар екипа на партията на Лютви Местан. Първоначално спрягаха музиканта за водач на листа на движението. Впоследствие той заяви, че има запланувани концерти в чужбина и това не му дава възможност да участва пълноценно в кампанията. Според източници на "БАНКЕРЪ" обаче, Коев бил с двойно гражданство и законът не позволява участието му в национални парламентарни избори.


В редиците на движението се вля и един генерал - Симеон Симеонов, който бе началник на отбраната по време на управлението на ДПС и БСП, а сега ще е кандидат за народен представител от 24-и избирателен район в София. (Симеонов беше уволнен от президента Росен Плевнелиев на 30 юни тази година.)


Докато едни водят оспорвана битка, за да завоюват място, което би им дало право да влязат в парламента, за други се говори, че направо си ги купуват или се уреждат с тях с връзки. Има вероятност листата на Реформаторския блок в Хасково да бъде оглавена от Станислав Иванов, син на дългогодишния кмет на града Георги Иванов. През последните десетина години гражданите многократно изразяваха недоволството си от градоначалника, проверяван междувременно от данъчните за своето имотно състояние, но синът сигурно е истински реформатор.


На второ място в Хасковския избирателен регион се очаква да бъде Стефан Димитров, който пък е син на бившия кмет на Димитровград.


Колежката Нора Стоичкова, едно от имената, които стояха срещу летните протести, известна още с острите си критики срещу ГЕРБ, също ще получи шанс да се изявява в парламента. Тя ще е част от гражданската квота на "България без цензура".

Facebook logo
Бъдете с нас и във