Банкеръ Daily

Общество и политика

Трима известни журналисти се връщат в БНТ

Даниел Чипев

Три популярни лица от екрана се завръщат в БНТ след кратка раздяла с телевизията майка. Шефът на новините на Нова телевизия Даниел Чипев напуска частната медия и се връща в БНТ, пише OFFNews. Той отиде в Нова на позиция Главен изпълнителен продуцент на “Новини и актуални предавания“ по покана на бившата си шефка в БНТ Вяра Анкова. Двамата работеха заедно на "Сан Стефано", където той ръководеше новинарите. Така Чипев, познат и като водещ на "По света и у нас", замени Дарина Сарелска след оттеглянето ѝ заради скандала с Васил Иванов.

По неофициална информация Даниел Чипев е напуснал частната медия миналата седмица заедно друг дългогодишен кадър на БНТ - Милена Цветанска. Тя също отиде в Нова като продуцент в новините по покана на Вяра Анкова. Преди това бе шеф на нюзрума на БНТ и водещ на предаването "Плюс това", което бе свалено от ефир.

През септември пък в БНТ като продуцент се завърна Мария Чернева. Тя напусна телевизията през 2018-а, след като тогавашният шеф на новините Уляна Пръмова ѝ отне здравния ресор заради възражения по работата ѝ към Обществения съвет на закрития вече Фонд за лечение на деца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във