Банкеръ Daily

Общество и политика

Трима души са освободени от Съвета на директорите на ДКК

Трима души са освободени от Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания, сред тях е и предходния изпълнителен директор Смиляна Нитова.

Причината е "пълното саботиране на процесите и установените пропуски в работата на компанията", съобщават от  Министерството на икономиката и индустрията.

Сред установените нередности е фактът, че всички решения на предходния Съвет на директорите има опасност да се окажат нищожни, след като компанията е функционирала с ръководство под изискуемия от закона минимум.

Освен това  Дружеството е сключило договор с адвокатска кантора, по който всеки месец е следвало да се изплаща възнаграждения, независимо дали е извършена работа или не, а в последните си дни на поста, предходният изпълнителен директор Смиляна Нитова е променила и клаузите в договора си, за да бъде обезщетена при освобождаване със 6 месечни възнаграждения.

Със заповед на министъра на икономиката и индустрията кадрови промени се извършват и в Национална компания "Индустриални зони", съобщават още от ведомството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във