Банкеръ Daily

Изпълнителното бюро на БСП:

Трифонов провали възможността да се разгради моделът "Борисов"

Връщането на мандата за съставяне на правителство от партията "Има такъв народ" проваля възможността да бъде разграден моделът "Борисов". Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП.

"От партията „Има такъв народ“ хвърлят държавата в хаос и осигуряват връщането на ГЕРБ. Отказът да подкрепят мораториума даде възможност Борисов да се окопае във властта" - пише в позицията. От БСП посочват, че връщането на мандата блокира актуализацията на бюджета с осигуряване на пари за здраве, икономика и социални мерки. Блокира се и приемането на Плана за възстановяване и устойчивост.

Според социалистите, от партия "Има такъв народ" целят единствено промени в Изборния кодекс за овладяване на ЦИК и увеличаване на секциите в чужбина, с което помагат на ДПС.

 

Ето пълния текст на позицията на Изпълнителното бюро на Българската социалистическа партия:

На заседание днес Изпълнителното бюро на БСП прие следната позиция:

“С връщането на мандата Слави Трифонов провали възможността да се разгради моделът "Борисов". От партията „Има такъв народ“ хвърлят държавата в хаос и осигуряват връщането на ГЕРБ.

Отказът да подкрепят мораториума даде възможност Борисов да се окопае във властта.

Връщането на мандата блокира актуализацията на бюджета с осигуряване на средства за здраве, икономика и социални мерки.

Действията му блокират приемане на Плана за възстановяване и устойчивост.

Целят единствено промени в Изборния кодекс за овладяване на ЦИК и увеличаване на секциите в чужбина, с което помагат на ДПС.

Промяната се оказа подмяна. Задкулисието се прероди в нов образ.”

Facebook logo
Бъдете с нас и във