Банкеръ Daily

Корнелия Нинова за идеята за референдум на Слави:

Трифонов отново ще употреби народа

Направи ми впечетелени една дума "да разбием". "Има такъв народ" в три парламента разбива възможността за сигурност, стабилност, събориха правителството. В тази много сложна ситуация имаме нужда от стабилност, сигурност, не от допълнително разбиване. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

"Има такъв народ" ще е гарант за този референдъм, нека да си припомним какъв гарант бяха за предния - никакъв. Призовавам хората да помислят, защото може да се реагира емоционално. Това, което Слави Трифонов казва е невъзможно. Отново ще ги употреби чрез някаква емоция и няма да стане. Единствено Велико народно събрани може да реши да станем или не президентска република. Този призив за разрушаване е негардивен. Не може от нещо, което е лошо да искаш да го направиш по-лошо и така да решиш проблема. Всички проблеми пред България са решими стига да има разум и политическа воля", каза още Нинова. 

Лидерът на БСП коментира и преговорите с "Газпром". 

"Трябва да търсим диверсификация и алтернативни източници, но националния интерес диктува на България да вземе най-евтиния газ. Очакваме групата за преговори да ни каже дали е такъв. Трябва да се водят разговори за нов договор с "Газпром". Ако няма алтернативни количества, трябва да се продължат разговорите "Газпром". Виждам, че "Продължаваме промяната" започнаха да променят позицията и казаха, че могат да се обърнат към "Газпром". Идеята за 100% диверсификация я чух от Бойко Борисов, ние смятаме, че това е в ущърб на националния интерес", добави Нинова. 

Относно случая със загиналите полицаи в Бургас, Нинова отбеляза, че по времето, когато БСП е била опозиция, е водила битки със строежа на оградата по границата. 

"Корупцията е там, изляха се милиони, но се изгради некачествено. В този казус очевидно има корупционна схема. По време на нашето првителство не сме обсъждали подобни казуси. Такъв натиск какъвто сега има, нямаше по време на редовното правителство и може би и заради това не сме ги коментирали. Има прокуратура, има ДАНС, които трябва да се заемат с темата", каза още тя. 

Нинова изказа съболезнования на близките на двамата загинали полицаи, прегазени от бус превозващ незаконни мигранти. 

Лидерът на БСП коментира и водачите на листите на партията за предстоящите избори на 2 октомври. 

"В листите ни има две различни неща. Първото е подмладяване на кандидатите за депутати - 50% са хората до 35 години. Второ - водачи, които са местни хора от областите, те са около 60%. Имаме добър отбор от опитни парламентаристи, млади и опитни. Приехме една социална прогрма и искаме да я продължим, ако хората ни дадат тази възможност. Залагаме на грижа за децата с безплатни учебници до 12 клас, безплатни лекарства до 14 години, безплатни инвитро процедури", отбеляза Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във