Банкеръ Daily

Общество и политика

Трифонов: Депутати от ИТН ще подкрепят ПП, вероятно са купени

"Току-що получих информация, че депутати от "Има такъв народ" ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане." Това написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов. "Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях", добавя Трифонов.

"В крайна сметка за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели", завършва публикацията си Трифонов.

Малко по-рано депутатът от "Продължаваме промяната"  Атанас Михнев обяви, че от партията му почти са намерили нужния брой депутати, за да си осигурят мнозинство в Народното събрание. Той уточни, че това са хора, които са срещу това, което се е случвало на "Капитан Андреево", срещу мафията и на страната на държавата. По думите му пълният брой депутати все още не е осигурен, но това ще се случи съвсем скоро.

Проблем с мнозинството в парламента се появи, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов изтегли министрите си от управлението и излезе от коалицията. Четиримата министри от квотата на ИТН подадоха оставки.

Нужни са 12 депутати, за да си осигури тройната вече коалиция мнозинство в парламента. От ИТН обявиха, че не знаят дали и кои техни депутати ще подкрепят кабинета "Петков". "Досега депутатите са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Всички видяхме, че министър-председателят се обърна към групата на ИТН. Всъщност той публично демонстрира опит да си пазарува депутати. Има само два начина – с пари или с постове. И дали това е така, ще разберем съвсем скоро“, пише в позиция на партията на Трифонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във