Банкеръ Daily

Общество и политика

Трифонов честити Видовден и лъсналата "гола истина" за РСМ

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов за трети пореден ден разяснява във Фейсбук позицията на правителството ни за преговорния процес със Северна Македония.

В поста си той обвинява премиера Кирил Петков в национално предателство, защото по думите му, е участвал в разговори с чужди дипломати за вдигането на ветото от София над Скопие.

Ето и целият му пост:

"Днес имаше заседание на Народното събрание.

На него лъсна голата истина.

Истината, че министър-председателят на България е участвал активно в разговори с чужди дипломати с една единствена цел – НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.

ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

Обещавал е да вдигнем ветото над Република Северна Македония за започване на преговори за влизане в Европейския съюз до края на председателството на Франция през месец юни. При това - без Северна Македония да е изпълнила българските условия. Нещо повече – чрез своя паралелен „външен министър“ Весела Чернева, е била изготвена рамкова позиция-проект, която ревизира българската национална позиция. В тази позорна редакция Кирил Петков и Весела Чернева са предвидили отстъпки по отношение на правата на българите в Северна Македония, както и отстъпки по българската позиция за т.нар. "македонски език".

Днес стана ясно защо напуснах коалицията и изтеглих министрите на „Има такъв народ“.

Говорете ми пак за БНБ, за МРРБ, за "Капитан Андреево" и за още куп лъжи, за които се сетите.

Това е истината - аз не мога да участвам в национално предателство.

Честит Видовден".

Facebook logo
Бъдете с нас и във