Банкеръ Daily

Красимир Вълчев:

Трябва да се завишат изискванията в системата на висшето образование

В системата на висшето образование трябва да се завишават изискванията. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се обърна към студентите и преподавателите при откриването на учебната година в Стопанската академия в Свищов. Той напомни, че времето на масовизацията и нерационалното търсене на висше образование е изтекло.

„Няма как да има конкурентоспособност със занижени изисквания, необходимо е висшето училище да предлага качествено обучение", каза министърът.

По думите му българските преподаватели трябва да завишават взискателността си към студентите, както и да им възлагат повече проектни работи.

Вълчев добави, че 21 век ще е времето на знаещите и можещите хора. Според него бакалавърските програми трябва да бъдат повече интердисциплинарни.

Стопанска академия за поредна година реализира на 100% субсидирания от държавата прием на студенти. След третото класиране са заети всички места от утвърдения от МОН прием за академичната 2020-2021 година в ОКС „бакалавър” – 416 места за редовна форма на обучение и 48 за задочна форма по държавна поръчка. За платена форма на обучение – редовна, задочна и дистанционна, към настоящия момент има записани над 160 първокурсници.

Най-много новоприети студенти за учебната 2020-2021 г. има от областите София-град, Плевен, Велико Търново, Враца и Ловеч. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във