Банкеръ Daily

Мая Манолова:

Трябва да се разграничи кой ще има влияние в бъдещия кабинет

"Има такъв народ" са първа политическа сила и те задават тона за преговорите за следващото правителство. Като най-малка политическа сила ние сме гласът обаче на гражданите. Трябва да има разграничение кой ще има влияние в бъдещия кабинет. Това заяви пред медиите в парламента лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

Изявлението й бе по повод създалото се напрежение между "Има такъв народ" и "Демократична България" и ИБГНИ. Основите на скандала бяха положение вчера след декларация от името на парламентарна група, в което Христо Иванов настоя за повече конректика от страна на хората на Слави Трифонов и форсиране на разговорите. По-късно последва среща между ДБ и ИБГНИ, в която се заговори за "дългата ръка" на ДПС и ГЕРБ в бъдещото управление. 

Днес Манолова каза, че позицията им е непроменена – не искат министерски кресла. Но ще бдят за това кой ще подкрепи или ще влезе във властта.

„Светна червената лампичка за ранно предупреждение, защото смятаме, че би било подмяна на вота на гражданите осигуряването на възможност на ГЕРБ, ДПС и олигархичните им кръгове да влияят върху формирането на новото правителство. Това е още повече недопустимо след провала на първия кабинет, предложен от ИТН", коментира Манолова. 

"Днес в залата изказването на ИТН беше аплодирано от ГЕРБ и от ДПС. Тези, които изразяваха радост, бяха ГЕРБ и ДПС. Но за нас това не е така. Ние намираме причини да включим „червената лампичка“ за ранно предупреждение“, възмути се Манолова.

Тя е категорична - че мнозинството на промяната е било посочено на протестите и затова не трябва да се допуска влияние на ДПС, ГЕРБ и олигархичните кръгове и ще има ясен знак между разговорите на ИТН с ДПС и тези с останалите "партии на протеста". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във