Банкеръ Daily

Христо Иванов към Петков и Василев:

Трябва да се явим заедно на изборите с общи листи

​Разбираме се най-приятелски с всички момчета и момичета от "Продължаваме промяната". Ще поканим колегите от "Продължаваме промяната" и ще поставим въпроса за съвместно явяване на изборите. Трябва да направим изначална заявка, че можем да градим мостове и да съставяме коалиции, защото в предишните два парламента точно това лиспваше. За нас това трябва да се случи преди изборите, защото така ще дадем един много силен синергичен ефект.

Това каза пред БТВ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. 

"Има необходимост от едни последователни усилия, с които да покажем, че работим за промяната. Искаме да седнем и да проведем сериозне разговор с колегите от "Промяната продължава". Говоря за явяване с общи листи. Не трябва да изоборетяваме политиката наново. Трябва да вземем добрите демократични практики. Коалициите са измислени отдавна и там ясно се подпсива споразумение за какво ще се работи и какви политики ще се отстояват. Така нашите избиратели ще бъдат наясно какво им обещаваме. Моят извод от последните два парламента е, че колкото по-рано покажем, че можем да постигаме консенсус, толкова по-лесно можем да поискаме мандат, за да проведем политиката на промяната. За да продължим политиката на промяната, трябва да проведем такъв разговор, който ще е в интерес на гражданите", категоричен бе Иванов. 

По думите му досега не е имало президентски и парламентарни избори заедно. "С една ясна консолидация можем да получим доверието на българските граждани и много повече гласове отколкото, ако се явим поотделно. С Кирил Петков и Асен Василев никога не сме се карали. Това съм го казвал няколко пъти. Винаги сме били единомишленици. Няколко пъти поех от трибуната на парламента вината, че съм провалил последните два парламента. Поемам тази отговорност, защото според мен не можем да ставаме свидетели на безпринципни коалиции и управление на всяка цена, което поставя условия и не желае да разговаря с останалите политически субекти", завърши Христо Иванов.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във