Банкеръ Daily

Румен Радев:

Трябва да се гарантира логистиката за изборите в малките населени места

Логистичното осигуряване на предстоящите парламентарни избори в условията на пандемия в малките населени трябва да бъде гарантирано. Това заяви президентът Румен Радев в Калофер, където се срещна с част от членовете на Сдружението на кметовете на кметствата, чийто председател е градоначалникът на Калофер Румен Стоянов.

"Проблемите са няколко - ресурси и материални и човешки най-вече. Защото притесненията са, че в условия на пандемия трудно ще се намерят хора за състава на секционните избирателни комисии. Още по-трудно ще се намират хора, ако има такова решение, за мобилни урни, които да бъдат в секционните избирателни комисии на тези урни, които ще посещават домовете на карантинирани хора и на хора в изолация. Това е сериозен проблем и следва да му се обърне внимание на най-високо ниво", каза държавният глава.

Междувременно няколко представители на ГЕРБ са се оплакали, че не са били допуснати до среща с Радев.

В четвъртък консултациите при президента за провеждането на избори в условията на пандемия продължават. От 11 часа на "Дондуков" 2 той ще проведе среща с представители на Обществения съвет към Централната избирателна комисия. От 14 часа ще разговаря с ръководството на Националното сдружение на общините.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във