Банкеръ Daily

Янаки Стоилов за подкрепата на кабинет на ИТН:

Трябва да има споразумение с ясни и конкретни ангажименти

​​Трябва да има споразумение с ясни и конкретни ангажименти за определен срок като условие за подкрепа на правителство още в този парламент. Това каза служебният министър на правосъдието и член на БСП Янаки Стоилов преди началото на Националния съвет на социалистите, на който ще се вземе решение за подкрепа на предложения от "Има такъв народ". 

"Не съм чул какво са изчели днес от трибуната на парламента от ИТН. Според мен тези приоритети трябва да залегнат в официално споразумение, а не просто да има точки на съвпадение", добави той. 

Ръководството на БСП решава на извънредно заседание дали да подкрепи проектокабинета на партията „Има такъв народ“.

След вчерашната среща между парламентарната група на социалистите и „Има такъв народ“ лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че трябва да бъде направена поредната важна стъпка, а тя е да се намери подходящата форма за подкрепа на политики.  

Социалистите са разделени. Преобладава желанието, ако се дава подкрепа, тя да е срещу писмено споразумение с ангажименти. Това обаче отказват от ИТН. 

Преди началото на заседанието знакови лица на партията поставиха въпроса за цената на подкрепата. Калоян Паргов и Кирил Добрев преди пленума: 

"Което чухме от медиите, не е достатъчно, по-конкретната част трябва да чуем вътре. Трябва да чуем и дали ще има писмено споразумение, на базата на което да се обуславя една или друга подкрепа. Ние се чувстваме уважени партньори", посочи Паргов. 

"Влизам вътре да разбера каква е цената", каза пък Добрев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във