Банкеръ Daily

Общество и политика

Три различни протеста ще се проведат в София

Снимка: Архив

Представители на неработещи заради противоепидемичните мерки дейности, които не са получили подкрепа от държавата, искат оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Те ще протестират пред Министерския съвет по обяд, подкрепени от движението „Изправи се.БГ“. Очаква се в София да пристигнат и недоволни от други градове.

Според данни на Агенцията по заетостта, които цитира лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, до края на декември одобрените за помощта от 24 лева на ден обезщетение за служителите са 14 500, но не е ясно колко хора реално са получили парите си.

Собственици на затворени фирми от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас твърдят, че помощта, която е трябвало да бъде изплатена още до края на миналата година не е достигнала до тях и ще се включат в протеста днес.

Междувременно се навършват 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. В 16 часа пред сградата на Министерския съвет недоволните от управлението на страната ще съберат на поредна демонстрация.

Очаква се и жители на столичните квартали „Кокаляне“ и „Панчарево“ да блокират движението по пътя към Самоков в 16 часа днес. Това е поредният им протест заради нерешените, според тях, от години проблеми с инфраструктурата и с честото прекъсване на електро- и водоподаването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във