Банкеръ Daily

Напуснал от ИТН:

Три дами от "Възраждане" ще подкрепят правителството

Според депутата Светлин Стоянов, напуснал ИТН през последната седмица, в групата на "Възраждане" текат процеси, които могат да доведат до подкрепа на кабинета при гласуването на вота на недоверие в сряда.

В интервю за БНТ Светлин Стоянов посочи, че става дума за три дами и прави този извод на база на собствените си наблюдения.

"Слуховете за падането на правителството са силно преувеличени" - категоричен е Стоянов. Според него от вота на недоверие в сряда зависи "дали ще е добре или зле за България".

Той обясни, че през последните два месеца се е чувствал измамен в групата на "Има такъв народ", защото всички изводи сочели, че се оформя коалиция между ДПС, ГЕРБ, Възраждане и ИТН. По думите му това се е потвърдило при оставката на Никола Минчев.

"Аз знам какво става в тази група по всяко едно време. Знам, че госпожа Митева е казала, че гласуването за оставката на Никола Минчев е било много груба грешка и не е трябвало да се прави. Знам, че Каримански е казал да гласуват "въздържал се" по време на вота на недоверие, за да не се закрият като партия, но са го убедили, че ще се гласува против правителството. Много интересни противоречия се случват - аз съм обявен за предател, а Кирил Симеонов го обявиха за приятел. Опитват се да върнат Иво Атанасов на два пъти. Как могат да върнат предател в техните редици? Така че наистина - безуспешни са опитите за опазване целостта на тази група"- смята Стоянов.

Ако твърденията на Светлин Стоянов се окажат верни, означава, че всички дами от "Възраждане" ще подкрепят правителството на Кирил Петков, тъй като в парламентарната група от 13 души има само три жени: Елена Гунчева, Искра Михайлова и Цвета Галунова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във