Банкеръ Daily

Мартин Димитров:

Третият път трябва да има кабинет

Третият път трябва да има кабинет, наистина трябва да има правителство. Лошият сценарий са ГЕРБ и ДПС в управление. В добрия вариант ДБ създава правителство с партньор "Продължаваме промяната". Това заяви представителят на "Демократична България" Мартин Димитров по повод предстоящите избори и новият проект на Кирил Петков и Асен Василев. 

"По-добрият вариант беше да се явим заедно. Ако това не се случи, то трябва да извлечем максимума от другия вариант", допълни той. 

Според него има потенциал "Демократична България" да се бори за второто място и да покачи процентите си.

"Няма вариант ГЕРБ да стане приемлив партньор, те тайно управляваха с ДПС", подчерта Мартин Димитров пред БНТ.

"ГЕРБ не могат да са наш партньор заради корупцията. Санкциите по "Магнитски" бяха наложени заради липсата на мерки срещу корупцията", допълни бившият депутат.

Димитров коментира издигането на кандидат за президент от ДБ така: "Ръководството обсъжда темата, когато сме готови, ще обявим нашето решение, всички се бавят. Аз имам съществени различия с Румен Радев, относно "Белене", относно отношенията с Русия", добави Мартин Димитров.

Той поясни, че без "Демократична България" е нямало да мине актуализацията на бюджета. Относно акцията в КЕВР Мартин Димитров уточни, че се надява проверките на ДАНС и МВР да дадат необходимия резултат.

"Инфлацията може да бъде овладяна чрез растеж на икономиката и привличане на инвеститори. Ако се препоръча от здравните власти ще сложа и трета доза ваксина", каза още Мартин Димитров.

Според Димитров бившото правителство си е спестило 1 млрд. долара неустойки за внос на газ. Той допълни, че икономиката трябва да е по-бърза от инфлацията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във