Банкеръ Daily

Общество и политика

Тренировка във фитнеса - след измерване на телесната температура

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се актуализират указанията за прилагане на противоепидемичните мерки в спортни обекти и съоръжения при провеждането на спортни занимания. Те са съгласувани с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, спортистите, треньорите, длъжностните лица и персонала на тренировъчните зали.

Издадената заповед разрешава индивидуални и колективни спортни занимания на закрито, както и индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18 годишна възраст, като се провежда задължителен филтър на входа на съоръженията с измерване на телесната температура. Задължително е извършването на влажно почистване и дезинфекция на под и повърхностни в спортните съоръжения.

Спортисти, треньори и длъжностни лица са длъжни да почистват контактните повърхности на използваните уреди или пособия с осигурените за целта дезинфектанти. Задължени са и да бъдат с чисти спортни обувки и облекло, които са предназначени само за използване в залата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във