Банкеръ Daily

Общество и политика

Транспортират Каролев в "Пирогов"

Икономистът Владимир Каролев ще бъде транспортиран от болницата в Разлог до "Пирогов", където ще продължи лечението му. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов и директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов след разпореждане от премиера в оставка Бойко Борисов.

Проф. Ангелов съобщи, че травмите на Каролев са тежки - черепно-мозъчна травма, гръдна травма и счупване на глезен. "Такъв тип травма може да се лекува в специализирана клиника и затова се транспортира до "Пирогов", обясни той.

Каролев ще бъде настанен в неврохирургична реанимация, уточни Балтов и увери, че лекарите в Разлог са направили необходимото.

"Направеното в болницата в Разлог е най-необходимото в начален етап. Всичко по спешност е направено, оттук нататък се изисква специализирано лечение. Черепно-мозъчната травма е много рано да кажем как ще се развие, в момента го поддържаме в медикаментозна кома", добави шефът на "Пирогов".

Приятелят на финансиста – Горан Иванов, разказа пред bTV, че той от години кара сплитборд. Според Иванов най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката."Много рядко кара сам. Обикновено винаги има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е планинар от доста години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, даже сме си говорили как се реагира в подобни ситуации", каза Иванов.

Икономистът изчезна в неделя и беше открит в безсъзнание в района на Жабешкото езеро малко след полунощ в понеделник. Издирването му от планинските спасители е продължило 12 часа. Изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.

Предполага се, че Каролев се е наранил след падане, продължило около 400 метра. Инцидентът се е случил на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че той е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във