Банкеръ Daily

Мая Манолова:

Трансферният прозорец за партиите очевидно е отворен

Трансферният прозорец за партиите преди новите избори очевидно е отворен. Активните мероприятия – също. Съвпадат с ръста на доверието към „Изправи се.БГ“, който е над 50 %.

Това написа председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по повод излезлите по-рано публикации, свързани със създаването на лява коалиция.

„Изправи се.БГ“ не е партия, не участва в трансфери. Ние сме гражданска платформа и нямаме връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та", допълва Манолова.

"Не участваме и в трикове, активни ПР-мероприятия и организирани пропагандни групи за коалиции. Още повече, че се заговори за лява коалиция, чиито ТВ-промоутъри се явяват депутати от ДПС. Забележителен инженерен детайл за набитото око на свободните журналисти. 
„Изправи се.БГ“ не се продава, не се сватосва и не се разцепва, колкото и това да е блян за нашите опоненти. Ние се борим за обикновените хора. А борците за постове на червени килими винаги ще са наши опоненти", допълва тя.

"Партиите, с които се явихме на изборите, са три. Коя от тях с кого преговаря е решение на техните органи, което не ни ангажира. Защото „Изправи се.БГ“ е платформата на гражданите. Не е зависила и няма да зависи от партии. Опитите да се вбие клин в „Изправи се.БГ“ няма да успеят", пише още Манолова. 

"Днес се борихме за път, наречен от хората „лунен пейзаж“, който свърза няколко села в Северозапада, обещаван от правителствата и на ГЕРБ, и на БСП, и на кой ли не. Утре ще защитим поредния рекетиран малък бизнес. След това – други пострадали обикновени хора, от които партиите не се интересуват, особено в периода на трансферния прозорец", казва още тя.

По думите й статуквото добре си живее, докато хората се борят за онова, което плащат с данъците си. „Изправи се.БГ“ е до тези обикновени и забравени от властта хора. Статуквото винаги ще е срещу тях. А ние – винаги срещу статуквото", категоричва е Манолова.

Изявлението на Мая Манолова е по повод на публикации, в които се казва, че се създава голяма лява коалиция за предстоящите парламентарни избори. Лидерите на БСП Корнелия Нинова, на „Движение 21” Татяна Дончева , на АБВ Георги Първанов и Румен Петков и на „Нормална България”  Георги Кадиев са в преговори за общо явяване на вота през юли, Намеква се също, че Дончева се кани да напусне обединението "Изправи се! Мутри вън!", в което нейната партия е една от трите мандатоносителки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във