Банкеръ Daily

Общество и политика

Трайчо Трайков не иска да влиза в тона на Борисов

Бившият икономически министър в предишното управление на ГЕРБ Трайчо Трайков отказа да коментира последните думи на Бойко Борисов по негов адрес. Трайков участва във вчерашните преговори с ГЕРБ от името на Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Борисов нарече провокация включването на Трайков в преговорния екип за съставяне на правителство. Според него не можело да се преговаря с човек, който той е изгонил от кабинета.
„Мога да вляза в този тон, но не искам“, коментира Трайчо Трайков пред БНР. Той обясни единствено, че след като бъдат публикувани стенограмите от разговорите, ще се види кой е бил конструктивен и кой не.

Бившият икономически министър изрази недоумението си от това, че ГЕРБ са прекратили разговора по незначителен повод при положение, че е констатирано 90% съвпадение между политиките на двете формации. „Разривът дойде изведнъж, когато те изразиха притеснение, че след като Реформаторския блок не е единен субект, това няма да гарантира устойчивостта на едно мнозинство в парламента“, разказа още той.

Трайков отхвърли упреците, че зад действията на Реформаторския блок стои дългата ръка на Иван Костов. „Откакто съм в блока, не съм виждал Костов нито веднъж, нито съм се чувал с него", увери той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във