Банкеръ Daily

Ива Митева:

Този път ''Има такъв народ'' ще се опита да състави правителство

Отказът на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов от това да се кандидатира за депутат е достойно. Това смята Ива Митева, бивш депутат от "Има такъв народ" и председател на 45-ото Народно събрание. Тя е водач на 2 листи за предстоящия вот – от Разград и 24 МИР в София.

"Това е достойното поведение. Нагледали сме се на водачи на листи, които след това се отказват. И в парламента влизат едни други лица. Щом е решил, че мястото му не е в парламента... Опитваме се там да влязат истинските експерти. Време е в парламента да влязат истинските експерти”, заяви Митева пред Нова телевизия.

Ако на 11 юли се повторят резултатите от изборите на 4 април, бившият шеф на парламента посочи, че този път от "Има такъв народ" ще се опитат да направят правителство. Тя обаче не уточни кой би бил потенциалният им коалиционен партньор.

Ако Трифонов се кандидатира за президент, каквито съмнения се появиха, Митева коментира, че ще го подкрепи.

Тя коментира и санкциите по закона "Магнитски", наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и 64 фирми: "Това е политически акт и той правно не обвързва страната ни да предприеме действия. Но за да има такива санкции от САЩ, е извършена задълбочена проверка и нещата са сериозни. За България е учудващо, че ние не сме приели никакви санкции досега по отношение на тези лица. Знаете докладите на Европейската комисия за върховенството на закона - от 20 години критиките са едни и същи. Смятам, че имаме прекалено много норми. Виждам проблеми в приложението на законите."

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във