Банкеръ Daily

Общество и политика

Този парламент може да отврати избирателите преди следващия вот

Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на Народното събрание.

Парламентът работи по един ненормален начин. Политическите формации вече са с поглед в предстоящите предсрочни избори. Това заяви по БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на 45-то Народното събрание.

"Начинът, по който се работи в това Народно събрание, е напът да отврати избирателите от изборните процеси“, коментира Вигенин. Той отбелязва, че ако така продължават нещата в парламента, избирателите ще бъдат демотивирани за предстоящите избори, които вече стават неизбежни.

Според Вигенин формациите в Народното събрание използват за свой личен егоистичен политически интерес възможностите на парламента и правят пропаганда чрез парламента. Той отбелязва, че за важни законопроекти едни и същи хора твърдят, че няма време, а за анкетни комисии има време.

"Не ни притеснява нито на нас да даде мандата, нито да го даде на някой друг“, казва Кристиан Вигенин.

След като ГЕРБ-СДС и "Има такъв народ" върнаха своите мандати за съставяне на правителство сега топката е отново в полето на президента Румен Радев, който трябва да вземе решение на кого да връчи последния, трети мандат за съставяне на правителство. 

Неуспехът означава служебно правителство, назначено от президента Радев и нови избори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във