Банкеръ Daily

Първан Симеонов:

Този парламент излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира

„В началото Великото народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос. Точно това се случва в момента. Този парламент излъчва тотален хаос". Този коментар направи пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“.

„Сумарният резултат от всичко това е, че много хора може да извърнат поглед от него. Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че, за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото“, каза още той. 

„Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение“, допълни Симеонов. По думите му така промяната се дискредитира.

Историята по-често се повтаря като фарс, понякога и като трагедия, изтъкна Първан Симеонов, перифразирайки известната мисъл.

Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо“, коментира още Първан Симеонов.

"Крайно време е да спрем да променяме изборните правила конюнктурно в 12 без 5", заяви Първан Симеонов.

„Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща“, категоричен е той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във