Банкеръ Daily

Общество и политика

Тошко Йорданов предлага СЕМ да се закрие

S 250 3ab76344 63d4 4a53 8a5a 97c64206c661

Парламентарната комисия по културата и медиите започва цялостно преразглеждане на Закона за радиото и телевизията. Ще подлежат на обстоен анализ ролята и мястото на Съвета за електронни медии, избора на генералните директори на Българското национално радио и Българската национална телевизия, както и финансирането на обществените медии.

Това стана ясно на вчерашното заседание (19-и януари) на парламентарната комисия по културата и медиите. Председателят на комисията Тошко Йорданов от ИТН обяви, че Съветът за електронни медии като цяло трябва да се преструктурира или да се закрие.

Неговият аргумент е, че БНТ се управлява по безумен начин – с огромен бюджет, но с никакъв резултат, което поражда сериозни съмнения относно компетентността на сегашния генерален директор, избран от Съвета за електронни медии.

Съмненията на Тошо Йорданов са дали по принцип генералният директор на БНТ - Емил Кошлуков отговаря на изискванията да заема поста. Ето защо той обяви, че ще инициира проверка. 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков напусна демонстративно заседанието на медийната комисия, като предупреди колегата си от ИТН:

„Сменете СЕМ, махнете СЕМ, сменете генералния директор на БНТ, сменете водещите, щом казвате, че БНТ не постига резултати. Но държа да ви кажа – в БНТ работят едни от най-добрите журналисти в България. И внимавайте, да не се окаже, че сте си направили ваша телевизия и сте съсипали нещо, което не е толкова лошо“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във