Банкеръ Daily

Общество и политика

Тошко Йорданов: Обажданията продължават, натискът е през приятели

"Излязохме от коалицията заради грешните решения, които взеха Кирил и Асен. Затова би трябвало да си потъпчат егото и да предложат друг от техния екип, не е да нямат хора с капацитет. Самото представяне на Асен Василев за кандидат-премиер обрече разговорите." Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. По думите му е несериозно от ПП да поставят условия с кого от ИТН да говорят, "гледайки на депутатите като на овце". И добави, че няма да намерят други такива при тях, "правят коалиция на предателите", имайки предвид разговорите с отцепниците от ИТН, с които от ПП ще разговарят подкрепа на новия им кабинет. Може да са им обещали да ги вкарат в листите им, иначе не виждам как тези ще продължат да бъдат депутати, каза Йорданов пред БНТ.

Той се оплака, че "обажданията продължават, като натискът сега е през приятели". "Кирил и Асен мислят за хората и за партията все едно са фирма и купувайки депутати, купуват акции. А то не е така в политическите партии", подчерта председателят на ПГ на ИТН.

Постъпката на Виктория Василева е достойна, каза, че ще си изпълни ангажимента към ИТН. Така Йорданов коментира желанието на Василева да напусне парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във