Банкеръ Daily

Общество и политика

Тошко Йорданов нарече Радан Кънев "боклук"

Евродепутатът Радан Кънев
S 250 679033a8 def9 459d 801a 90ee8d2fd8e0

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов нарече в Туитър евродепутата от "Демократична България" Радан Кънев "боклук", защото Кънев настоя ЕС да се намеси за ускоряване на ваксинацията в България. 

"Острите, дори груби, негативни реакции срещу позицията ми не са неочаквани. Моята работа обаче не е да се харесвам на всеки (дори и на зам. председателя на доскоро най-голямата партия - Тошко Йорданов), а да бъда полезен, доколкото мога", написа Кънев във Фейсбук.

"У нас умират хора - наши близки, роднини, колеги, съседи. Умират, защото са неваксинирани. Жертви на безотговорна пропаганда и страхлив популизъм. И аз ще продължа да правя каквото е по силите ми, процентът ваксинирани и защитени хора да се увеличи", добави евродепутатът. 

Повод за коментара е, че на 13 септември евродепутатът от ЕНП/ Демократична България Радан Кънев призова за намесата на Европейския съюз заради ниския процент ваксинирани срещу коронавируса в България. Той отправи своя апел от Европарламента.

Според него ниският процент на ваксинираните "заплашва здравето на гражданите на страната, както и на останалите извън нейните граници". Под споделяне на публикацията в Туитър от профила на Тошко Йорданов е написано: "Боклук". 

„Второ правителство и трети парламент в България се провалят в организацията на ваксинационна кампания, в пресичането на антинаучната пропаганда, която ни доведе до позорния резултат от около 20% ваксинирани при 70 средно за Съюза. Така че отговорът е, че правомощията на Европа стигат дотам, докъдето е нужно, ако националните правителства се провалят да защитят нашите граждани“, смята Радан Кънев.

.

Facebook logo
Бъдете с нас и във