Банкеръ Daily

Общество и политика

Тошко Йорданов: ИТН няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или ДПС

"Има такъв народ" няма да прави коалиция с ГЕРБ или ДПС и няма да подкрепя тяхно правителство. Това увери Тошко Йорданов от ИТН, като подчерта, че партията му никога не променя "моралния си компас". "ПП-тата ("Продължаваме промяната: са склонни да изиграят един танц с ГЕРБ, ако Борисов се оттегли като председател. Ние такива политически врътки няма да правим и не сме правили. Що се отнася до самите ПП - въпрос на разговори. Наше твърдо убеждение е, че Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са в изпълнителната власт", добави той. По думите му оптималният вариант е ГЕРБ и ДПС да бъдат извън властта. Новото правителство пък трябва да има конкретна програма с конкретни стъпки.

"С ПП се работи изключително трудно. Ако те се държат по същия начин, по който се държаха - с тях не може да се работи. Когато сте коалиция не може единият партньор да казва на останалите какво да правят", каза Йорданов пред NOVA.

Помолен да направи асоциация с една дума за лидерите на партиите, той отговори: "Бойко Борисов - вреден, Кирил Петков - инфантилен Борисов, Корнелия Нинова - комунист, Мустафа Карадайъ - Доган, Костадин Костадинов - временен, Стефан Янев - военен, Христо Иванов - празнодумец". Ексдепутатът уточни, че казва всичко това с доза истина и забавно отношение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във