Банкеръ Daily

Общество и политика

Тошко Йорданов: БСП постъпи правилно

БСП дълго време си затваряше очите за своеволните и грешни решения на Кирил Петков. Такъв коментар направи председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след изявлението на Корнелия Нинова.

"Да, радвам се, че БСП постъпват правилно. Това е истината. Кирил Петков не става за премиер. Той не става за човек с власт, защото Кирил Петков, ще се повторя, е Бойко Борисов с диплома от Харвард. Абсолютно същия отвратителен диктаторски манталитет - това е", каза той.

Йорданов заяви, че преговорите за съставяне на правителство в рамките на този парламент са напълно възможни, ако Кирил Петков и Асен Василев не са част от него.

"БСП днес разбраха това, което говорим от 1 месец. Дълго време си затваряха очите за Кирил Петков. Но радвам се, че БСП постъпват правилно. Кирил Петков го няма. Сега е хубаво и Асен Василев да не бъде в следващия кабинет", заяви пред журналисти в кулоарите на НС председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. 

Той отбеляза, че не може да врачува какви са шансовете за съставяне на правителство в рамките на този парламент. „Питайте Настимир Ананиев. Той ги разбира тия работи. Не говоря напред. Казвам само, че това вече е малко по-нормално поведение“, допълни Йорданов.

„Когато има по-нормална диалогичност и хора, които се надяваме да не присъстват повече в политическия живот по принцип, има шансове за всичко в името на това българското общество да е спокойно. Моят коментар за случващото се в последните минути ще е много кратък: ние нали ви казахме“, каза от своя страна Станислав Балабанов от ИТН.

Facebook logo
Бъдете с нас и във