Банкеръ Daily

Общество и политика

Томислав Дончев отхвърли твърденията за преврат срещу правителството

Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат срещу правителството, след като в прокуратурата бе подаден сигнал, а до медиите бяха изпратени чатове за насилствена смяна на властта. 

"Не ме е страх, интригите станаха прекалено много, не мога да ги проследя всички. Ако при всяка такава ситуация се напрягаме, няма да свършим никаква работа", посочи Дончев и добави, че не си спомня съвсем цивилизована предизборна кампания. По думите му в ГЕРБ са настроени за добри резултатите на предстоящия местен вот. 

По темата за шпионаж в полза на Русия той обясни, че така наречената афера не е свързана с движението "Русофили", а с конкретни негови членове и твърдения на службите и прокуратурата, че те извършват незаконна дейност. "Има събрани доказателства. Препоръчвам на всички политици да бъдат по-обрани и да не бързат с политическите коментари в аванс. Прокуратурата и службите трябва да си свърши работата", допълни Томислав Дончев. 

Според него такива неща се случвали по света. Важното бил обменът на информация с партньорите ни и да не се допускат подобни случая, защото става дума за престъпление, за които има текстове в Наказателния кодекс.

"Такива неща не би следвало при малко повече разум и мъдрост от двете страни да имат дългосрочен лош ефект върху отношенията с която и да е държава", каза вицепремиерът пред bTV за връзките ни с Русия. 

"Хибридни мероприятия у нас има, опити за дезинформация, фалшиви новини особено по мрежите сигурно са 30-40% от новинарския поток и за мен проблемът е не разпространението им,а че хората им вярват масово, тук проблемът е, че никога не може да се каже със 100% кой ги организира", обобщи Томислав Дончев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във