Банкеръ Daily

Общество и политика

Томислав Дончев: Готови сме да подкрепим Радан Кънев за премиер

"Готови сме да подкрепим кандидатура на Радан Кънев за премиер". Това заяви пред журналисти евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев преди консултациите с Реформаторския блок в Народното събрание, които започнаха от 13 часа. Очаква се днес да стане ясен текста на коалиционното споразумение между двете формации.

„Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия ,свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови на други варианти, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", каза още Дончев.

В противен случай, третият вариант е избори, а той не е добър, коментира още евродепутатът от ГЕРБ. По думите му обаче е твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството.

Минути след като Дончев обяви готовността на ГЕРБ да предложи премиерския пост на Радан Кънев, лидерът на ДСБ отклони офертата. Преди началото на днешните преговори той заяви, че „меко казано не е възхитен” от офертата на ГЕРБ, без да коментира защо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във