Банкеръ Daily

Общество и политика

Тома Биков: Президентът да докаже за тези 1,6 млрд. лв. или ще имаме и г-н Лъжа

Настояваме в следващите часове или до края на седмицата президента да представи доказателства за събраните 1,6 млрд. лева. Ако не го направи, ние ще считаме, че освен г-жа Лъжа, имаме и г-н Лъжа. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на брифинг.

Повод за коментара е, че по-рано днес Румен Радев коментира твърденията, че по време на неговото служебно правителство са събрани 120 млн. лв. по-малко в хазната и са отишли в сивия сектор. Той опонира. че именно по време на служебното правителство са събрани 1,60 млрд. лв. стари вземания от енергетиката. Според него това означава, че тези пари сега не се търсят.

"Позитано 20 прозивежда фалшиви новини през определени сайтове. Тези лъжи се повтаряха от лидера на БСП госпожа Нинова. Трети център - президентсвото, като също повтаря част от фалшиите новини, които те произвеждат. Това е много мощна атака, която върви, но ние сме готови да отговорим. Няма да се поддадем на подобни атаки. Президентът говори за операция "Пречупване" - тя съществува и е в ход, ние обаче сме готови да я спрем", коментира Биков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във